Wanneer gebruik ik een wikkeldeken?

Wikkeldeken desert teddy

Een wikkeldeken is een fijn accessoires met verschillende toepassingen. We krijgen regelmatig vragen over de wikkeldeken en in dit artikel vertellen we je alles over dit product.

De wikkeldekens worden ontworpen en handgemaakt in ons eigen atelier in Arnhem. We kiezen ervoor om ze zelf in Nederland te produceren. Qua duurzaamheid is dit de beste keuze! Zo kunnen we ook zelf de kwaliteit goed waarborgen.

De wikkeldeken bestaat uit drie lagen. Een katoenen bovenstof. Deze bestempelen veelal zelf met verf op waterbasis en zijn vrij van zware metalen en andere verontreinigende stoffen. En nee, de inkt was je er niet uit! Tussen de voering en de bovenlaag zit een laag fiber fill. Dit geeft de wikkeldeken stevigheid, warmte en een luxe uitstraling.

De wikkeldeken sluit je met een leertje, elastiek en een grote houten knoop. We hebben ook wikkeldekens in ons assortiment die je moet vast strikken.

Alleen in de winter of ook voor de zomer?

We krijgen regelmatig de vraag of je een wikkeldeken ook in de zomer kan gebruiken. Allereerste kan een pasgeboren baby vaak haar of zijn warmte nog niet goed vasthouden. Dan is een wikkeldeken heerlijk om je baby in neer te leggen. Als je aan de zomer denkt zie je de aller warmste dagen voor je. Strand, heet zand en een blauwe lucht. Maar helaas is dat niet de hele zomer. Er zijn veel dagen dat het frisser is en regent. Dan kan je een wikkeldeken goed gebruiken.

Welke functies heeft een wikkeldeken?

Naast dat je kindje geborgen kan slapen in de wikkeldeken heeft hij nog een paar andere functies:

  • Ideaal om mee te nemen naar het consultatiebureau. Hier moet je kindje volledig uitgekleed worden. En veelal moet je daarna wachten op de afspraak;
  • De wikkeldeken kan ook al speelkleed gebruikt worden;
  • De deken kan een jasje vervangen. Dus geen gewurm met armen in een jasje steken. Het weer moet dit uiteraard wel toelaten;
  • Tijdens het voeden kan de wikkeldeken je wat privacy geven;
  • De wikkeldeken kan met maxi-cosi gaten geleverd worden;
  • Je kan de wikkeldeken gebruiken voor na het badje.

Benieuwd geworden naar onze wikkeldekens? Je bekijkt hier de wikkeldekens >

Tips voor veilig gebruik van een wikkeldeken

We hebben een tweetal tips voor je om jouw kindje veilig te laten slapen in een wikkeldeken:

  • Gebruik de wikkeldeken alleen onder toezicht;
  • Laat je baby overdag of ’s nachts niet gewikkeld in een losse wikkeldeken slapen. Hij kan daarin verstrikt raken. Alle dekentjes moet je strak instoppen, deze dus ook.

Ga terug naar home >

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *